logo-kaal Met het oog op jou Wie Wat Waar Wanneer Weetjes Winkel Welkom

Integrale gezondheidszorg - Therapie CGZ

"De essentie van integrale gezondheidszorg is de focus op gezondheidsbevordering in plaats van op ziektebestrijding" schrijft Integrale Gezondheidszorg. Complementaire Gezondheidszorg (CGZ) omvat de gezondheidszorg die zowel de reguliere als natuurlijke geneeskunde met elkaar verbindt. Beide begrippen worden gebruikt in relatie tot het bevorderen van positieve gezondheid en een gezonde leefstijl, helder afgestemd op ieders unieke gezondheidssituatie. In dit kader werkt Mhooj graag mee aan het bevorderen van Integrale Geestelijke Gezondheidszorg.

Binnen de Integrale Gezondheidszorg is een holistische benadering van jou als mens een vanzelfsprekendheid. Je bent als mens een geheel: lichaam en geest functioneren in een voortdurende wisselwerking. Je bent bovendien zoveel meer dan je ziet. Vaak wordt dit spiritueel opgevat. Maar je hoeft (in) niets te geloven om te erkennen dat het universum voor tweederde uit onzichtbare levende cellen bestaat.

Heart Math

De Heart Math-techniek maakt inzichtelijk hoe hartslag en ademhaling elkaar beïnvloeden. De werking van het hart en de ademhaling is in beginsel een onbewust proces, immers aangestuurd door het autonome zenuwstelsel. Deze techniek maakt inzichtelijk dat je dit autonome proces weldegelijk bewust kunt beïnvloeden, in elk geval meer dan ooit gedacht. Dit gebeurt onder invloed van het richten van je aandacht.

Therapeutic Touch

Therapeutic Touch betreft een erkende verpleegkundige interventie - Integrative Nursing - , gericht op het bevorderen van het zelfhelend vermogen van de mens. Middels het harmoniseren van het energieveld ervaar je letterlijk meer geaardheid. Je komt weer meer 'met beide benen op de grond'. Lichaam en geest komen weer in balans en je ervaart verzachting van pijn, angst en onrust. Achtergrond-informatie: Informatie-folder Therapeutic Touch.

DoTerra Olie

Moderne wetenschappelijke onderzoeken en trends richten zich meer en meer op de natuurlijke benaderingen van welzijn en de ontdekking van deze etherische oliën, ook als aanvulling op de reguliere middelen. Praktijk Mhooj kan olie van DoTerra van harte aanbevelen ter ondersteuning van je klachten en het therapeutisch proces. Zeker in relatie tot bijvoorbeeld Hoogsensitiviteit kan Mhooj van harte de inzet van essentiele olie aanbevelen. De werkzaamheid van deze oliën is te danken aan de hoogwaardige kwaliteit. Dit hangt samen met de wijze van winning van de olie en de sterke concentratie van pure extracten zonder toevoeging. Bovendien zijn de samengestelde oliën uniek in het aanbod ten behoeve van de ondersteuning van de geestelijke gezondheid.

Mhooj ondersteunt positief kritische geluiden betreffende de inzet van etherische essentiele olie, zoals te beluisteren via NOS dd 3 juli 2020. Deze berichtgeving komt een blijvend zorgvuldige afweging en communicatie over inzet en toepassing betreffende hoogwaardige etherische olie hooguit ten goede.

Serenity Stress-releaser overdag en als in- en doorslaapmiddel.
Citrus Bliss Energie-boost, ondersteunend ten behoeve van een positievere stemming (opstart-problemen). Erg goed als massage na een douche.
Bergamot Stemmingsstabiliserend, kalmerend bij overbetrokkenheid. Ondersteunt het kunnen aannemen van een meer luisterende houding. Preventief bij gevoeligheid op winterdepressie in combinatie met Frankinscence, Lavendel en On Guard of in combinatie met DDR-Prime.
Clary Calm Kalmerend bij menstruatie en overgangsklachten: prikkelbaarheid, agitatie, moeheid.
Past Tense Angst-dempend, spierspanning-verzachtend (nek, schouders, hoofd), effectief bij migraine.
Frankincense
(wierookboom)
Breed toepassingsgebied (hersenfunctie!), zuiverend, opwekkend.

Achtergrond-informatie: Mhooj-Informatie DoTerra.

Consult CGZ ter bevordering van innerlijke balans en een gezonde leefstijl

Mhooj voorziet in een apart aanbod CGZ middels het aanbod van consulten vanaf 30 minuten. Naast genoemde mogelijkheden op deze pagina, valt hieronder de beoefening van aandachtgericht bewegen op geleide van de adem. Dit aanbod kan een mooie aanvulling zijn op gesprekstherapie bij Mhooj of elders of een welkome ondersteuning zijn bij oplopende spanningsklachten.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met Annalies.

praktijk Met het oog op jou
contactpersoon Annalies Otten - Hagen
telefoon 064 746 25 43
email info@mhooj.nl
Follow Me on Spotify Follow Me on Insight Timer Follow Me on You Tube Follow Me on Captivate.fm Follow Me on Pinterest Follow Me on Instagram