logo-kaal Met het oog op jou Wie Wat Waar Wanneer Weetjes Winkel Welkom

Wat is Mhooj

Mhooj is als praktijk werkzaam midden in het veld van de Geestelijke Gezondheidszorg: Basis, Specialistisch en Complementair (Integrative Medicin). Mhooj staat voor 'Met het oog op jou'. Het is een praktijk die wordt beheerd door Annalies Otten-Hagen.

Zij kiest voor kleinschaligheid en werkt op haar eigen specifieke manier: persoonlijk, betrokken, warm, direct(ief), oprecht, met humor en passie, helder en deskundig.

logo-mhooj

De praktijkruimte van Mhooj is prachtig gehuisvest in het centrum van Zwolle in het Dominicanenklooster op de tweede verdieping (kamer 2.47). Mhooj werkt daarnaast op verzoek op locatie. Zie pagina wetenswaardigheden.

Annalies volgde tussen 1985 - 1992 de opleiding tot verpleegkunde en sociaal psychiatrisch verpleegkunde.

Vanaf 1994 heeft Annalies aanvullend diverse opleidingen gevolgd, waaronder de opleiding tot Video Home Trainer, NLP-practioner, trainingen op het gebied van oplossingsgerichte en kortdurende therapie, Heart Math, levensbeschouwing en zingeving, Therapeutic Touch, lichaamsgericht werken en scholing op het gebied van Compassionate Focussed Therapy. Momenteel volgt zij de opleiding tot HSP-Begeleider (hoogsensitiviteit) bij het Instuut EszenzZ (afronding april 2020). Op het gebied van Vilt volgt zij in een continuum masterclasses Vilttechnieken en vanaf eind 2020 de 3-jarige Viltacademie in Essen. In het kader van het aanbod Psychosociale Therapie Beeldend volgde zij de opleiding creatieve therapie bij het CIVAS en volgde zij in 2018 en 2019 bij de Vrije Academie t Pad Kunst in Beeld 1 en 2. De therapeutische interventies zijn mede gebaseerd op de inzichten vanuit de Dialectische gedragstherapie, ACT en Schematherapie.

Sinds 2003 groeide geleidelijk de interesse in de rol van mindfulness binnen de GGZ en tevens in haar persoonlijke leven. Sinds 2013 is Annalies geaccrediteerd trainer Mindfulness Based Cognitive and Stress Therapy. Inmiddels is dit aanbod uitgebreid middels het aanbod Mindfulness for Health and Stress: In balans bij pijn, ongemak en ziekte. Annalies heeft de scholing hiertoe in Engeland bij Vidyamala Burch gevolgd. In maart 2017 rondde zij de opleiding tot Trainer Mindfulness Based Compassionate Living af bij de grondleggers van deze training: Frits Koster en Erik van den Brink. Naast de mogelijkheid van groepstrainingen op locatie richt Annalies zich betreffende het aanbod Mindfulness en Compassie graag op het aanbieden van individuele trainingstrajecten. De Compassietraining is mede gebaseerd op de inzichten vanuit de Schematherapie (Young).

Annalies merkt toenemend dat zij zich in haar manier van leven en werken inzichten vanuit de Boeddhistische Psychologie integreert. Dit is geen doel op zich, maar blijkt een van-zelf-sprekend proces en antwoord op het vlak waar de Westerse Gezondheidszorg de nadruk legt op oplossingsgericht denken en handelen. We worden getuige van de transformatie als mens, dankzij ontwikkelend inzicht toenemend leeg mogen worden en kunnen zijn. Geleidelijk de 'lev' te ontwikkelen te leven vanuit stilte.

Mhooj biedt aan:

 • Therapie
  • Inzichtgevend - Bewustzijnsontwikkeling
  • Creatief Kunstzinnig Beeldend
  • Begeleidingstraject HSP: Van last (sentiment) naar kracht (sensitief)
  • Interventies uit de Complementaire Gezondheidszorg (CGZ) waaronder de inzet van DoTerra Essentiële Olie, Heart Math en Therapeutic Touch
 • Mindfulness - Beeldende Interventies worden afgestemd en speels geïntegreerd -
  • Stress Reductie (MBSR) - individueel -
  • Cognitive Based Training (MBCT) - individueel -
  • Compassionate Based Living (MBCL) - individueel - groep op locatie -
  • Mindfulness for Health: Leven in Balans bij pijn en ongemak (MBPM) - individueel -
  • Mindfulness of Compassie Verdieping - individueel -
  • Mindfulness of Compassie in de vorm van Aandacht in Onderhoud - individueel -
  • Liefde 2.0 - Metta - Levensvrienden - individueel - groep op locatie -
  • Mindfulness - Parenting - Mindful met je Baby (0-18 maanden)- individueel - groep op locatie -
 • Creatief Kunstzinnig Beeldend
  • In het kader van Individuele Therapie of Coaching
  • Jaar - Groep Vilt - De Ontembare Vrouw
  • Creatief Kunstzinnig Beeldend in Aandacht - Mindfulness Beeldend en Aandacht in Vilt
praktijk Met het oog op jou
contactpersoon Annalies Otten - Hagen
telefoon 064 746 25 43
email info@mhooj.nl
Follow Me on Spotify Follow Me on Insight Timer Follow Me on You Tube Follow Me on Captivate.fm Follow Me on Pinterest Follow Me on Instagram