logo-mhooj logo-mhooj
Wat is Mhooj

Annalies volgde tussen 1985 — 1992 de opleiding tot verpleegkunde (HBO-V-BIG) en sociaal psychiatrisch verpleegkunde (MGZ-GGZ- AGB 9116). Op geleide van de vervolgopleidingen ontwikkelde zij zich tot psychosociaal therapeut verbaal en beeldend. Zie ook Registratie-Kwaliteit en Vergoedingen. Met het oog op vindbaarheid is Mhooj als praktijk aangesloten bij het Zorgdomein.

Vanaf 1994 heeft Annalies aanvullend diverse opleidingen gevolgd, waaronder Video Home Training, NLP, oplossingsgerichte en kortdurende therapie, Heart Math, levensbeschouwing en zingeving, Therapeutic Touch, lichaamsgericht werken en scholing op het gebied van Compassionate Focussed Therapy. Zij is tevens HSP-Begeleider (hoogsensitiviteit). In het kader van het aanbod Psychosociale Therapie Beeldend volgde zij de opleiding creatieve therapie (CIVAS) en de Vrije Academie 't Pad Kunst in Beeld 1 en 2.

Therapeutische interventies zijn mede gebaseerd op de inzichten vanuit de Dialectische gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Compassion Focused Therapy (CFT) en Schematherapie (Young). Betreffende inzichten en hieruit voortvloeiende interventies zijn herkenbaar in concrete oefeningen welke onderdeel uitmaken van de Compassietraining MBCL.

Onder invloed van jaren praktijkuitoefening, de opbouw van een gezinsleven en het overlijden van een jongste broer aan zeldoding groeide de interesse in de rol van Mindfulness en Compassie binnen het persepctief van de GGZ en in algemene zin. Zij schrijft hierover in Mindfulness en (on)geloof in dialoog en Mhooj terwijl u wacht, beiden verkijgbaar via Winkel.

Annalies is geaccrediteerd trainer Mindfulness Based Cognitive and Stress Therapy, Trainer Breathworks, Trainer Mindfulness Based Compassionate Living en Supervisor Mindfulness en Compassie.

Supervisie Mindfulness en Compassie is gericht op aankomende trainers en trainers die verdieping wensen in relatie tot het trainersschap, mede gericht op herregistratie bij een Mindfulnessvereniging, zoals de VMBN en MBCL. Mocht je bovendien bij jezelf een mate van hoogsensitiviteit herkennen, dan kan een supervisor met zowel persoonlijke als deskundigheidservaring de verbinding en effectiviteit van een supervisie-traject ten goede komen. Interesse? Neem vrijblijvend contact op met Annalies.

Ik ben bij Annalies terechtgekomen voor hulp bij het herstellen van een burn-out. Ik had op dat moment ook al een jaar last van ... een frozen shoulder. De burn-out had voornamelijk te maken met de langdurige mantelzorg voor mijn dementerende moeder, emotioneel ingrijpende problemen van/met onze zoon en mijn frustratie over amper kunnen werken als zzp’er. Ik voelde druk vanuit de arbeidsongeschiktheidsverzekering om zo snel mogelijk te herstellen en dat leverde alleen maar meer stress op. En, zo bleek, ook meer pijn in mijn schouder. Dankzij gesprekken, meditaties en visualisaties kon ik beter omgaan met de stress. Soms hadden we voor een gevoelig onderwerp maar één sessie nodig om de stress erover volledig te laten verdwijnen. Het fijne aan Annalies is dat ze veel verschillende technieken weet toe te passen en met me meedenkt. Ze heeft me ook technieken geleerd om de pijn in mijn schouder te ‘accepteren’ en ze heeft me lichamelijke oefeningen zodat er meer ontspanning in mijn schouder kwam. Hierdoor ervoer ik veel minder vaak pijn en herstelde ik ook lichamelijk een stuk sneller. Wat mij betreft heeft Annalies een grote bijdrage geleverd aan een sneller herstel van lichaam en geest en daar ben ik heel blij mee.
Anoniem (Compassion Focused icm Beeldende Therapie)

In antwoord op de Westerse Gezondheidszorg, waarbij de nadruk ligt op protocollair, 'evidence based practise' en oplossingsgericht denken en handelen ligt, merkt Annalies toenemend inzichten vanuit de Boeddhistische Psychologie te integreren. Minder labelling en meer aandacht voor inzicht op basis van een zoekende transparante intentionaliteit en waarnemen via betekenissen en relaties die niet direct gezien en gehoord worden, gericht op een luisteren tussen de regels door, uitgaan van mogelijkheden en kansen en een globale totaalkijk. Dit wordt ook wel professionele intuitie genoemd, vallend onder de vlag van 'practise evidence based'. Zie Sociale Psychiatrie - Signalen door Frans van der lem, 2021

Ik vond de combinatie fijn van meditatie, praktische uitleg over hoe ... je lijf/brein werkt en de creatieve opdrachten. Het haalde mij soms uit mijn comfortzone met o.a. creatieve opdrachten maar dat was gedurende of achteraf juist leuk. Voor mij was het echt een toevoeging om te leren hoe wij als mensen werken, hoe wij gebouwd zijn. Dat gaf mij inzicht en daar vanuit kon ik verder en meer acceptatie vinden. De stiltewandeling die wij samen hebben gedaan vond ik ook een geweldige ervaring, deze zal mij echt bijblijven!
Roos (Individuele MBSR/MBCT Training)