logo-kaal Met het oog op jou Wie Wat Waar Wanneer Weetjes Welkom

Wetenswaardigheden

Mindfulness beoefenen

Hier kun je een aantal oefeningen beluisteren ter kennismaking en ondersteuning van het trainen van de aandacht.

Praktijk Mhooj - Audiomateriaal

Annalies voorziet audio-materiaal welke zij zelf ontwikkelt en inspreekt. Deze CD's zijn professioneel opgenomen in samenwerking met Studio Forte. Recent is de CD-serie Compassie uitgekomen.

Compassie bevat de volgende zes CDs:

  • Adem als Anker
  • Bodyscan
  • Gelijkmoedigheid
  • Metta
  • Bewegen
  • Bewegen bij beperktheid

Neem voor een bestelling contact op met Annalies.

NIEUW 2019: Mindful met je baby

De training 'Mindful met je baby' is al een tijdje in de omgeving van Amsterdam te volgen. Vanaf mei 2019 geeft Annalies de training 'Mindful met je baby' in Zwolle en omgeving! Zij werkt hierin nauw samen met de grondlegger van de training, Eva Potharst. Eva en Annalies wensen te onderzoeken in welke mate de training in positieve zin bijdraagt aan een ontspannen ouder-kind-relatie. Heb je interesse? Meld je dan per direct aan, zodat je kans maakt om in aanmerking te komen voor een gereduceerd tarief. Interesse als organisatie? Annalies onderzoekt graag de mogelijkheden tot samenwerking. Informatie Trainingsaanbod Mhooj Mindful met je Baby

NIEUW 2019: Mindfulness en ouderdom - TANDEM

TANDEM betekent Training in Aandacht voor mensen die kampen met Dementie en de Mantelzorger om deze oudere heen. Het is een recent ontwikkelde training, gebaseerd op de 8-weekse Mindfulnesstraining. Annalies wil graag de training geven als zelfstandige binnen een organisatie. Heeft u interesse als deelnemer of als organisatie, neem dan contact op met Annalies. Zie verder Tandem-project en Trainingsaanbod Mhooj TANDEM

MAART 2019: Praktijk Mhooj - Actief in het Dominicanenklooster

Samen met Programmateam-lid Susanne de Jong-Tennekes en mindfulnesstrainer Corinne Venhuis worden er avonden georganiseerd waar het conceet ervaren van aandachts-, compassie-oefeningen en de gebedshoudingen van Dominicus centraal staat. Een open verkenning van dat wat een mens beweegt. 'Voor wie niet meer bidt, maar wel mediteert. Voor wie aarzelt bij mindfulness, maar wel zo nu en dan de handen vouwt. En voor wie al biddend mindful aanwezig is. Drie avonden om zowel mindfulness als gebed te beoefenen en zo verschillen en overeenkomsten te onderzoeken en te benoemen. Waarbij onrust niet wordt gesust, maar gezien. En barmhartigheid om lef vraagt.'

Data: 5 en 19 maart, 2 april - 20.00 -22.00 uur -.

Informatie en opgave Klooster Zwolle.

Boek: Mindfulness en (on-)geloof in dialoog

Tweede druk: Mindfulness en (on)geloof, in dialoog van Annalies Otten - Hagen.

logo-mhooj

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. Tevens verkrijgbaar in het winkeltje van de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat in Zwolle.

Praktijk Mhooj exposeert in Stadkamer Zwolle

Het thema van Boekenweek 2019 is 'Moeder de vrouw'. In de Stadkamer van Zwolle zal er in dat kader een vilt-creatie omtrent het archetype van de 'De Ontembare vrouw' worden geexposeerd en zal er op donderdagavond 28 maart een workshop worden georganiseerd in de Stadkamer onder leiding van Annalies.

Informatie en data zie Stadkamer Zwolle.

Samen met Saskia Post - de Groot zal Annalies in 2019 tweemaal exposeren met haar vilt-creaties en die van clienten in de Stadkamer Zwolle. In mei 2019 een kleine expositie en eind 2019 zal in het gehele gebouw worden geexposeerd met groter werk van beiden. Annalies daagt zich hierbij uit tot een dialoog tussen vilt en een keramiek-creatie van Saskia.

Vind je het leuk beeldend werk te exposeren, gecreerd gedurende een aanbod vanuit Mhooj? Meld je bij Annalies!

Training Breathworks - Leven in balans met ziekte, pijn.

Annalies is geschoold in de actuele versie van de Breathworks-training (2016). Zij heeft hiertoe het engelse trainingsmateriaal vertaald. In combinatie met de CD Compassie voorziet deze trainingsmap in materiaal, nodig om een Breathworks-training - Mindfulness for Health in Nederland te kunnen geven. Het trainingsmateriaal is op verzoek als pdf verkrijgbaar via Annalies.

Katern: Mindfulness vervolgen — Opmaat naar Compassie

Mede op vraag van deelnemers aan een training Mindfulness en ten behoeve van de Compassietraining kortdurend, schreef Annalies een training Mindfulness vervolgen - Opmaat naar Compassie. Het katern, behorend bij deze vervolg-training, bestaat uit heldere verdiepende stof. Hierin verwerkt Annalies onder meer de informatie die zij mondeling tijdens de mindfulness-sessies deelt en de kern-thema's van de eerste 4 sessies van de volledige 8-weekse-Compassietraining MBCL. Voorts worden de dhamma-talks vanuit gevolgde EAMBA-retreats 2017 (J. Peacock) en 2019 (J. Dartington), integraal verwerkt. Het katern, te beschouwen als groeidocument, inspireert tot het bevorderen van Mindfulness als stijl van leven. Het katern is te bestellen via Annalies.

Mhooj -columns

Overige documenten inhoudelijk

Overige documenten therapie-inhoudelijk

Klachten-procedure

Links

praktijk Met het oog op jou
contactpersoon Annalies Otten - Hagen
telefoon 064 746 25 43
email info@mhooj.nl
Follow Me on Pinterest Follow Me on Instagram