Wetenswaardig nieuws en links
2024 - Het Mhooj-Project 'Blikverfrissing als reisgenoot'

De gehele brochure 'Blikverfrissing als reisgenoot' vind je hier.

Het thema Raakbaarheid, noem het Compassie, gaat Annalies aan 't hart, professioneel, als dochter van een moeder, wiens laatste levensjaar voor haar moeder en alle betrokkenen moeizaam verliep en pijnlijke littekens achterliet, als zus van een broer die op 30 jarige leeftijd overleed terwijl hij in zorg was van de GGZ. Maar ook als zorgprofessional, ingezet tot werk waarbij Annalies zich met regelmaat afvraagt wie of wat hier nu echt mee of verre van gediend is. Dat waar het in de kern om draait, komt het vlotst onder druk te staan.

fig-annalies
Meer informatie:Het Vilt-object 3D-Memory-Set-Spel (2024)

De ervaring van Annalies: aan goede wil ontbreekt het niemand, echter de weerbarstigheid van alledag maakt het er niet makkelijker op. Hierin zijn alle medespelers betrokken, zowel de oudere, de mantelzorger als andere familie-leden en zorgprofessionals. Ook Annalies zelf, zowel als familielid, als mantelzorger en als zorgprofessional.

Deze ervaringen hebben geleid tot de ontwikkeling van een reizende expositie Blikverfrissing als reisgenoot. De expositie - in zichzelf een reis - bestaat uit een serie van kunstzinnig beeldende vilt-objecten, gelardeerd door audio en tekst.

Het geheel is gericht op het herkennen van de valkuilen in relatie tot raakbaarheid en presentie temidden van alles wat er gebeurt een schuren kan. Het beeld van een reis wordt heel concreet; het geheel zal evolueren onder invloed van interactie met de kijker, luisteraar en spreker.

Annalies wenst dat deze expositie tot meer openheid zal leiden. Openheid die het makkelijker maakt raakbaar te blijven op alle aspecten die verbonden zijn aan compassievolle interactie of juist de valkuilen ervan. In de hoop dat de expositie inspireert tot open dialoog met als gevolg meer levensgemak voor iedereen: minder beheersd te worden door beheersbaarheid dankzij een verruimd perspectief op Vergankelijkheid - vergankelijken als leef-((werk)woord. Opdat kloppende gezondheidszorg, behapbaar op geleide van realiteitszin, dichterbij is dan wij denken.

Het Viltobject 3D-Memory-Set-Spel neemt een centrale plek in binnen de reizende vilt- en beeld-expositie. Het Object is ontworpen als ludiek alternatief voor het 2D-memory. Annalies voorziet in een workshop-aanbod waarin zij bijvoorbeelde ouderen graag vertelt over het ontstaan en ontwerp van dit kunstzinnig Vilt-Object, het spel als spel laat ervaren en de dialoog aanmoedigt over het thema Vergankelijkheid in het licht van Raakbaarheid - Compassie.
De brochure over specifiek het Viltobject 3D-Memory-Set-Spel vind je hier.

Deze brochure is ook te beluisteren in drie audio's:
Motivatie-Viltobject-3D-Memory-Set
Raakbaarheid in het persepctief van Vergankelijkheid
Meedoen met het Project

Maak Annalies tot reisgenoot of wordt zelf reisgenoot! Nodig haar uit voor:

Klik hier voor vrijblijvende informatie, een offerte en contact.

Blikverfrissing als reisgenoot is ontstaan in samenwerking met o.m. Margreeth van de Cingel - Compassie als kernwaarde in de Verpleegkundige zorg, Jan Jukema - gezondheidswetenschapper, Monique Boschman - schrijfcoach - en Marieke van der Honing - creatief schrijver, redacteur en docent en is mede geinspireerd door Joan Halifax, auteur van 'Kantelpunten - Bevrijding op het snijpunt van moed en angst'. Ton Otten zorgt voor een heldere vormgeving. Intens dankbaar voor al deze support en stimulans.

Mhooj werkzaam als zzp - o.m. consulent voor het CCE

Annalies is als zelfstandig consulent verbonden aan o.m. het Centrum voor Consultatie en Expertise. Een functie waarin de creativiteit en kwaliteiten van Annalies volop worden benut en helder kunnen worden ingezet ten behoeve van kloppende (gezondheids-)zorg ten behoeve van volwassenen en ouderen.

Viltelarei Mhooj actief op de Volksuniversiteit Zwolle

Vanaf september 2024 voorziet de Volksuniversiteit op de maandagavond weer in een kunstzinnig-vilt-aanbod. Telkens in september en februari start er bij voldoende deelnemers een serie van 11 lessen: hier

Documenten Privacy, Meldcode en Covid-19
Overige documenten inhoudelijk
Klachten-procedure
Links van o.a. beroepsverenigingen en netwerk-contacten