Therapie

Je kunt bij Mhooj voor een consult of therapie terecht op eigen initatief zonder verwijzing.

Annalies ontdekte al vlot als sociaal psychiatrisch verpleegkundige (s.p.v.) dat praten alleen dikwijls niet leidde tot meer geluk. Puur verbaal georiënteerde sessies - gesprekken - kunnen je als mens verleiden om te blijven hangen 'in het hoofd'. De oplossing wordt dan op hetzelfde niveau gezocht als het probleem. Of: het verwoorden van wat je voelt gaat je gewoonweg niet makkelijk af. Het gevolg: de gewenste helderdheid, nuance en bewustheid blijft uit.

Het zette Annalies aan om in een continuum de aandacht mede te richten op zowle diverse als de diversiteit in niet-verbale invalshoeken. Zo integreerde zij al vlot beeld in de sessies, middels zelf tekenen of kleien, het bekijken van een video-opname of het inzetten van materiaal als keuze voor een metafoor. Geleidelijk ontwikkelde zij zich tot een Therapeut Beeldend die met gemak diverse media inzet ten behoeve het prikkelen van het creatieve brein. Iedere sessie heeft waarde in zichzelf, wordt goed voorbereid en ontstaat vervolgens onder invloed wat gebeurt in het moment. De switch van reactief naar creatief bewust zijn wordt weer toenemend vanzelfsprekend. Een therapie-sessie wordt zo tot beeldhouwen, een vorm van kunst.

De therapie kent een heldere basis in ACT, naar gelang wat nodig is gecombineerd met diverse theoretische kaders, zie Wie en Wat.

Annalies creëert een omgeving waarin ik mij onmiddelijk veilig voelde en me zelf kwetsbaar op durfde te stellen. Natuurlijk ... was de eerste afspraak spannend, maar ik voelde mij vrij om mijn zorgen en problemen aan haar voor te leggen. Ik vind haar combinatie van 'spreektherapie', meditatie, beweging en creatieve uitgingen heel helend. Anoniem (Integrale Therapie)

Door de behandeling van borstkanker en de nasleep die erbij hoort zat ik psychisch niet goed in mijn vel. In die tijd ... heb ik zelf hulp gezocht en via een ander kanaal kwam ik terecht bij praktijk Mhooj. Ik voelde me altijd erg op mijn gemak bij de therapie sessies met Annalies, omdat er goed wordt geluisterd en je vrij bent je op allerlei manieren te uiten en te voelen. De mindfullness oefeningen en creatieve sessies waren afwisselend en hebben mij goed geholpen verder te komen in mijn verwerkingsproces. Het klooster waar de sessies plaatsvinden is een rustgevende plek waar je even tot jezelf kunt komen.
Inge (Integrale Therapie)

Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid maakt gevoeliger voor uitval in deze huidge tijd en cultuur. Wat en wie valt onder 'normaal'? Annalies ontmoet steeds weer en meer van jongeren en volwassenen die in het dagelijks leven kunnen struikelen vanwege ervaren drempels in contact, begrijpen en begrepen worden. Vooral wanneer de werkelijkheid gecompliceerder is dan te meten valt. Praktijk Mhooj is hierom aangesloten bij Stichting Landelijk Kennisnetwerk Hoogbegaafdheid en Psychiatrie. Welkom voor vrijblijvende kennismaking! Ook kan Annalies in dit kader worden ingezet voor een presentatie met een sprekend thema zoals het nut van Compassie of de inzet van het creatieve brein.

HSP-Therapie-Begeleidingstraject

Hoogsensitiviteit betekent niets meer en minder dan een gevoeligheid voor prikkels die iets hoger ligt dan gemiddeld genomen bij een mens. Een relatief begrip dus. Niettemin een fenomeen dat toenemend wordt herkend als trigger voor het ontwikkelen van psychische klachten en psychiatrische stoornissen. Voor zowel jou als je omgeving kan hoog-gevoeligheid een last worden indien het onvoldoende als zodanig wordt (h)erkend. Dan uit de hooggevoeligheid zich in over-gevoeligheid, sentimentaliteit. Het HSP-begleidingstraject is er vooreerst op gericht helder zicht te krijgen op de mate van (over-)gevoeligheid. Vervolgens worden er tools aangereikt en getraind, welke aan de basis liggen van een transformatie: wat eerder als een last werd ervaren, kan nu als kwaliteit worden ingezet. Met toegenomen levensvreugde, lichtheid en balans tot gevolg. Het traject is gericht op bewust(er) zijn en kent sterke affiniteit met Mindfulness-beoefening. De expliciete inzet van metaforen is kenmerkend. Een therapie-begeleidingstraject bestaat uit gemiddeld 8 sessies van 1,5 uur, welke desgewenst afgenomen kunnen worden middels een serie-aanbod (gereduceerd tarief).

Ik heb onze gesprekken als heel fijn ervaren. Annalies zorgt ervoor dat de omgeving veilig voelt en met behulp van de meditaties/ mindfulness-oefeningen leer je hoe om te gaan met ‘moeilijke’ onderwerpen. Doordat Annalies de oefeningen ter plekke toepast, merk ik dat ik ook buiten de sessies om zelf een houvast heb en ook daar echt positieve veranderingen ervaar. ... Tijdens de sessies voelt het echt als samenwerken, onder Annalies haar begeleiding en nieuwsgierigheid kwam ik tot nuttige nieuwe inzichten. Ook zijn de sessies heel flexibel, mede door de lengte en de openheid om opties op te geven; bijvoorbeeld eerst praten, dan iets creatiefs, of een mindfulness of bewegingsoefening. Dit zorgt ervoor dat ik de sessie aan kan passen op wat ik op dat moment nodig heb.

Leef-LEV Aanbod voor de Jongere

Kenmerkend voor Mhooj is dat het een praktijk is met ruime ervaring in het brede veld van de gezondheidszorg. Annalies weet wat er speelt en waar het hapert en vooral: heeft vertrouwen in wat wel werkt. Mhooj voelt zich positief betrokken bij de jongere van nu en heeft in dit kader een uniek aanbod voor jongeren vanaf 16 jaar. Herken je gepieker, lusteloosheid, angst, somberheid of iets anders, dan is het aanbod Leef-LEV mogelijk iets voor jou.

Mhooj biedt gedurende 1 maand direct — geen wachtlijst, zonder verwijzing — en kortdurend een krachtige ondersteuning tegen een aantrekkelijk tarief.

Interesse in Leef-LEV als jongere, decaan, oudere, teamleider? Informatie Mhooj-Leef-LEV of neem direct contact op met Annalies.

Ik heb veel geleerd door het visueel in kaart brengen voor me zelf wat er gebeurt in situaties die ik lastig vind. ... Je zit niet vast aan een tijd in je sessie zo kun je uitgebreid ingaan op onderwerpen waar je vraag naar hebt.
Anoniem (LEV)